ГЕОРГИ ПИРИНСКИ ОТ БУРГАС: В БЪЛГАРИЯ, ОПРЕДЕЛЕНО ИМА СОЦИАЛНА ИКОНОМИКА, НО ДРУГ Е ВЪПРОСА, КОЛКО СЕ РАЗВИВА И КАК!

Георги Пирински пристигна в Бургас за семинара „Европейски перспективи пред развитието на социалната икономика в България”, който се проведе в Експозиционен център „Флора“.

Той се организира от делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и Фондация "Солидарно общество".

“Социалната икономика, какво значи тя за България и как можем да променим социалния статус на гражданите в условия на криза,това са едни от най-важните за нас неща", каза Пирински. "В България,определено има социална икономика, но друг е въпроса, колко се развива и как. Младите са бъдещето, затова трябва да бъдат много активни и да проследяват и да се включват във всички развиващи се сфери по европейски програми“.

 „Това е една от приоритетните форми, които в ЕС се счита, че могат да дадат отговори в условията на криза за създаване на повече заетост особено за групи в затруднено положение – както за хора с увреждани, така и по други причини. Предизвикателството е да видим може ли то да изиграе практическа роля в българските условия“, каза още евродепутатът.

Пирински съобщи още, че имат готовност да предложат начин как да се организират стажове за младите хора в Европейския парламент.